Басманният районен съд на руската столица Москва постанови арестуването на седем

...
Басманният районен съд на руската столица Москва постанови арестуването на седем
Коментари Харесай

7 са задържаните за готвените от украинските служби покушения срещу Симонян и Собчак

Басманният областен съд на съветската столица Москва постанови арестуването на седем членове на националистически организации, обвинени в опит за убийство на публицистите Маргарита Симонян и Ксения Собчак.

Това оповестява ТАСС в събота, като цитира пресслужбата на съда.

" Съдът почете искане и избра задържане като мярка за неотклонение за обвинените, които по-рано бяха арестувани за опита за ликвидиране на Собчак и Симонян ", споделиха от съда.

Припомняме, че по-рано през вчерашния ден беше обявено, че Федералната работа за сигурност на Русия е задържала в Москва членове на неонацистка формация, които са имали за цел на отстраняват двама от най-известните публицисти в Русия - основният редактор на RT Маргарита Симонян и журналистката Ксения Собчак.

Твърди се, че работата на въпросната неонацистка група е била под управлението на Украйна.

Според информацията на ФСБ в петък, 14 юли, групата е провеждала разследваща работа към местоработата на двете, както и към техните домове. Не се уточняваше обаче броя на задържаните терористи.

Но се осведоми за контрактуваното възнаграждение по задание на Службата за сигурност на Украйна - 1,5 милиона рубли за всяко едно ликвидиране.

Също по този начин се оповестява, че при обиските на арестуваните са конфискувани автомат " Калашников ", патрони и муниции, хладно оръжие, заготовки за изработка на бомби, както и мобилни телефони и компютри. Следственият комитет на Русия възнамерява да повдигне обвинявания за екстремистка и терористична активност - точната дефиниция е " наказателно дело с екстремистка и терористична устременост ".

Според ФСБ групата се споделя " Параграф 88 " и до този миг не е известна.

Маргарита Симонян реагира в обществените мрежи прочувствено на информацията: " Следили са ме, знаели са всички мои адреси. "

Миналата година ФСБ също разгласи за предотвратено нападение - тогава обаче под прицел бил пропагандиста Владимир Соловьов. Като " аварийна " цел тогава на същата група беше посочена още веднъж и Маргарита Симонян.

Украинската работа за сигурност тогава дефинира информацията като " цялостна небивалица ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР